وزارت امور شهر سازی روز یک شنبه گفته است که، وزارت مالیه بربنیاد یک حکم ریاست جمهوری که مخالف قانون آبرسانی است کار دو پروژۀ آبرسانی را به وزارت امورشهرسازی سپرده است.
بانک مرکزی روز دو شنبه گفته است که حکومت درکنار خریداران داخلی، به دنبال پیداکردن یک خریدارخارجی برای کابل بانک نواست.
عبدالقدیر فطرت گفته که در محکمه اختصاصی کابل بانک، شمار زیادی افراد بی گناه، متهم شدند که به گفته او، هیچ نقشی در اختلاس های به وجود آمده، نداشته اند.

به گفته آنان با کسب عضویت سازمان تجارت جهانی، روابط تجاری افغانستان با کشورهای عضو این سازمان بهتر خواهد شد.
افغانستان از کشورهای محاط به خشکی است که هر ازگاهی انتقال اموال تجارتی از طریق کشورهای همسایه مشکلاتی را به وجود آورده است.

مسؤولان این شرکت روزشنبه گفته اند که از آغازسال تا کنون یازده میلیارد افغانی ازمشترکان شبکۀ برق گردآوری شده است، درحالی که گردآوری نُه میلیارد افغانی برای امسال هدف تعیین شده بود.
ازسویی هم مسؤولان این شرکت افزوده اند که تلاش دارند با افزایش درآمد های شرکت، برنامه های توسعه یی بیشتری را دربخش توزیع برق عملی کنند.
جلوگیری ازضایعات برق وعوض کردن شبکۀ های کهنه به شبکۀ های نو، تشویق مشترکان برق برای پرداخت مصارف شان به زمان معین آن وتوسعۀ شبکۀ برق درکشور از مواردی اند که به گفتۀ مسؤولان شرکت برشنا امسال قادربه جمع آوری چهل میلیون دالردرآمد بیشترنسبت به پارسال شده اند.
رییس عمومی شرکت برشنا، عبدالرزاق صمدی گفته است: « امسال ما قادرشدیم که ازهدف تعین شده، برای جمع آوری عواید، مبلغ بیشتری را جمع آوری کنیم وعلت این افزایش هم درجلوگیری ازضایعات برق ونوسازی شبکۀ برق، درکشوراست.»
ازسوی هم مسؤولان این شرکت می افزایند که امسال با وارد ساختن برق بیشترازکشورهای همسایه، حدود یک صدوسی میلیون دالررا ازمصرف برق به این کشورها پرداخته اند و آنان تلاش می کنند با بیشترشدن درآمد هایشان پول برق را به زمان معین آن به کشورهای که به افغانستان انرژی برق صادرمی کنند، بدهند.
پس از شانزده ماه، بنیانگذار کابل بانک، شیرخان فرنود و رییس هئیت عامل کابل بانک پیشین، خلیل الله فیروزی روز چهار شنبه با بیست تن از متهمان دیگر بحرانی شدن کابل بانک پیشین، به دادگاه حضور یافته اند.
بنیاد گذار کابل بانک، شیرخان فرنود در نخستین نشست دادگاه گفته است که رییس جمهور کرزی، خلیل فیروزی، حسین فهیم و دادستانی کل کشور در بحران کابل بانک مقصر هستند.
آقای شیرخان فرنود امروز در این نشست دادگاه ویژه ادعا کرده است که در حدود ۲۰ میلیون دالر از پول های گم شده کابل بانک در پیکارهای انتخاباتی رییس جمهور کرزی به مصرف رسیده است و نیز حسین فهیم، برادر مارشال محمد قسیم فهیم در حدود ۱۷۸ میلیون دالر به این بانک بدهکار است.
در هیمن حال سهمدار دیگر کابل، خلیل الله فیروزی این ادعا ها را بی بنیاد خوانده است.
این نخستین نشست علنی دادگاۀ رسیده گی به بحران کابل بانک بود .
درگام نخست گفت و گو ها میان شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی به بحث های شخصی و تند کشانیده شد.
پس از خواندن اتهام نامه از سوی دادستان در این نشست، دادن قرضه ها مغایر قانون و به افراد مجهول، انتقال پول به بیرون از کشور و نیز حیف و میل دارایی های عامه وامانت های مردم از انگیزه های اصلی بحرانی شدن کابل بانک برشمرده شد که مسؤولان پیشین کابل بانک و بانک مرکزی و برخی از کارمندان این بانک مقصر اصلی شناخته شدند.
از سوی هم شیرخان فرنود با گفته های دادستان و رییس این دادگاه اعتراض کرد، وی افزود که مهره های اصلی که در بحرانی شدن کابل بانک دست دارند هیچ نامی از آنان برده نشده است، حسین فهیم یکی از سهم داران این بانک در حال حاضر ۱۷۸ میلیون دالر از کابل بانک مقروض است اما هیچ نامی از وی برده نشده است.
آقای شیرخان فرنود گفت:« از نظر من چهار بازیگر در بحرانی ساختن کابل بانک دست دارند، اول حاجی حسین فهیم، دوم خلیل الله فیروزی، سوم سارنوالی و چهارم خود رییس جمهور کرزی من واضع و بدون ترس می گویم اول حاجی حسین فهیم برادر مارشال محمد قسیم فهیم ۱۷۸ میلیون دالر از بانک گرفته است.»
اما خلیل فیروزی رییس هئیت عامل و نیز یکی از سهم داران کابل بانک پیشین، این ادعا را بی بنیاد دانسته است و شیرخان فرنود را به وابستگی به سفارت امریکا متهم می سازد.
هئیت عامل کابل بانک پیشین، خلیل الله فیروزی گفت:« نه محمود کرزی نه حاجی حسین و نه من هیچ کس سر آقای فرنود فشار نیاورده است که سهم بدهد، خودش سهم دار همین جا حاضر است وقتی محمود کرزی را سهم می داد ما طرفدار نبودیم اما تاکید کرد که من سهم میدهیم تا از برادرش استفاده کنیم.»
بنیانگذار این بانک، شیرخان فرنودهمچنان گفته است که از این پول های گمشده کابل بانک به وزیر مالیه نیز داده شده است.
آقای شیرخان فرنود گفت:« از این پول ها دولک دالر به زاخیل وال دادی که حاضر هستم ثابت کنم و هشت لک هم به داوود زی.»
اما خلیل الله فروزی گفت:« زاخیل وال حاضر شود جواب بدهد و فیصله کند وقتی بانک را داد هفتاد میلیون دالر ضرر کرد این ضرررا چگونه پوره می کند.»
این نشست به نتیجه یی نرسید و تصیمیم در بارۀ سرنوشت این بیست و دو تن، به نشست بعدی واگذار شد.
رییس دادگاۀ ویژه رسیده گی به بحران کابل بانک پیشین، شمس الرحمن شمس گفت:« تا که تمامی مسایل روشن نشود ما به چیز مجهول حکم کرده نمی توانیم.»
با این همه خلیل الله فیروزی پذیرفته است که در حال حاضر اماده است که در حدود ۱۵۰ میلیون دالر را بپردازد و گفته است که هرگاه پول بیشتری ثابت شود آن را نیز خواهد پرداخت.
کابل بانک که یکی از بزرگترین بانک های کشور است دو سال پیش این بانک با بحران جدی رو برو شد ومقام های پیشین این بانک پول ها را به بیرون از کشور بردند و قرضه های بی رویه به مردم و دیگر سهم داران این بانک دادند، این بانک ورشکست شد و در حدود نه صد میلیون دالر زیاد کرد.
کرزی چهار روز پیش به هند سفر کرده و قرار است با من موهان سینگ نخست وزیر این کشور، دیدار و گفت و گو کند.

آقای کرزی که سه روز قبل (جمعه) به شبه قاره هند سفر کرده است، خطاب به سرمایه داران هندی گفت که افغانستان جای مناسب برای سرمایه گذاری است.

فیض احمد فیضی، مدیر عامل فابریکه صنعتی هرات آیسکریم می گوید که شرکت او روزانه در حدود 40 تن انواع مختلف آیسکریم تولید می کند.
آقای فیضی گفت: "در صورتی که دولت از ما حمایت کند، ما می توانیم روزانه در حدود 100 تن تولید داشته باشیم."
در سفری که توسط "یو اس آی دی" به هرات داشتم از فابریکه های صنعتی تولید آیسکریم و لبنیات این شهر دیدن کردم؛ این سفر بسیار کوتاه بود، اما شاهد دستاوردهای بلندی در زمینه تولیدات صنعتی در این شهر بودم.

هندوستان در نظر دارد هزینه ساخت بند سلما در ولایت هرات را تا 50 در صد افزایش دهد.
این مطلب را گوتم موگوپادیا، سفیر هندوستان در افغانستان امروز (یکشنبه) در حضور خبرنگاران ولایتی در هرات مطرح کرده است

شورای عالی اقتصادی به ریاست رییس جمهور کرزی در اوایل ماه جاری خورشیدی ایجاد و به تصویب رسیده است.
ایجاد این شورا مورد استقبال شماری از صنعت کاران و سرمایه داران ولایات مختلف کشور قرار گرفته است.






قرارداد استخراج تيل حوزۀ نفتى درياى آموى در ماه جدى سال گذشته با شرکت ملى نفت چين (CNPCI) به امضا رسيده است .
در خبرنامه آمده است که شوراى امنيت ملى به وزارت امورداخله وظیفه سپرد تا به تعداد ٣٠٠ تن از نیروهای امنیتی مجهز با وسایل لازم را بطورعاجل بخاطر تأمین امنیت ساحه پروژه استخراج نفت حوزه نفتی دریای آمو توظیف نماید و بعد از آغاز نیمه سال جاری این تعداد را به ٤٥٠ تن ارتقا دهد.
اين اقدام عاجل شورای امنیت ملی در حالی صورت مى گیرد، که به اساس گزارش های منتشره ، این شورا جنرال عبد الرشید دوستم رهبر حزب جنبش ملی و عضو ارشد جبهه ملی افغانستان را به خیانت ملی متهم نموده است.
گزارش ها میرساند که جنرال دوستم مانع استخراج نفت در حوزه دریای آمو در شمال کشور شده است.
آژانس خبرى پژواک تلاش نمود تا در مورد با جنرال دوستم و يا منابع وابسته به او گفتگو نمايد، اما تماس با آنها برقرار نشد.
به اساس معلومات وزارت معادن بررسى هاى ابتدايى نشان ميدهد که در حوزۀ يادشده، ٨٧ ميليون بيرل نفت تخمين شده است؛ اما ممکن است اين اندازه چند برابر بيشتر باشد و درآنجا گاز مايع نيز وجود داشته باشد.
قرار اظهارات منبع، بخش اعظم اين حوزۀ نفتى در ولايت سرپل و يک قسمت آن در ولايت فارياب موقعيت دارد.
در خبرنامه دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری آمده است ، شورای امنیت ملی ، وضعیت عمومی امنیتی را نيز مورد بحث و بررسی قرار داد و به وزارت امور داخله و ریاست امنیت ملی وظیفه سپرد تا در هر نقطه کشور در زمینه تامین امنیت پروژه های معادن، اقدام و برخورد قاطع نمایند.
به اساس معلومات منبع، شورای امنیت ملی تصمیم اتخاذ نموده تا معدن لاجورد ولسوالی کران ومنجان ولایت بدخشان که تا کنون توسط افراد غیر مسوول اداره می گردید، طبق طرح وزارت معادن از طریق روش اصولی به سرمایه گذاری داده شود وتلاش گردد تا از آن طریق برای مردم محل زمینه کار فراهم شود.
وطنم در پی جنگ
مردمم سر گردان
دل من پر درد است
قلمم سر گردان
دل من غمگین است
با دلم می جنگم
غصه ها لبریزند
عشق من جاویدان
بر لب من خنده
خنده ام از درد است
درد هایم پنهان
باز هم می خندم
آری
من یک افغانی ام
روز ها در پی نان
در پی کار حلال
خسته از کشتن و مرگ
در پی آرامش
حرف گقتن بسیار
تلخ و شیرین بسیار
دل من خسته است
راه رفتن بسیار . . .
آری من یک افغانیم